ВИДЕО: Инцидент во Крушево пред интонирањето на македонската химна

news
Advertisement

Сто и деветнаесет години од Крушевската република и 78 години од Првото заседание на АСНОМ се одбележуваат денеска на 2 Август – Денот на Републиката.

Advertisement

Со Илинденското востание и Крушевската република во 1903, а потоа и на вториот Илинден – Првото заседание на АСНОМ во 1944 година, беа поставени столбовите на Републиката и на државноста.

Вратете го видот на која било возраст со овој метод…

Во Крушево денеска, на одбележувањето, се случи инцидент пред интонирањето на македонската химна.

Вратете го видот на која било возраст со овој метод…не се потребни операции !!!

Граѓаните започнаа да викаат УА, УА, додека пак владиниот претставник посочи дека граѓаните треба да се вратат на своите места.

Во продолжение погледнете како изгледаше тоа:

https://fb.watch/eELlvd5XIT/

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.