На одмор на море замина со својот трактор ИМТ 558 – извозел 280 километри за 13 часа

news
Advertisement

Периодов многу луѓе го користат за да заминат на одмор покрај море, а тоа најчесто го прават со автобус, авион или пак автомобил. Пред извесен период читавме за тоа како со популарниот 101 на Застава луѓе патуваат на одмори во Грција, Турција и другите места. Овојпат едно момече од Белград отиде чекор понапред и го направи она кое што на многумина не би ни помислиле. Ако со 101 може да се стигне до морето, може и „Ферарито од Нов Белград“, како што покажа еден млад човек кој на Јутјуб се претставува како Калимеро ИМТ и кој патувал 13 часа до Јадранското Море, Стружец кај Поповача. 280 километри, 13 часа возење и 60 литри масло беа доволни за Калимеро да стигне од Стружец до Новиград во Хрватска. Тракторот ИМТ 558и ги издржа сите на пори и со кратка пауза да додаде вода во ладилникот и масло во резервоарот, стигна до брегот на Јадранот.

Advertisement
Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.