Незапаметена сцена: На сред трка му испадна половиот орган, го покриваше со рака (ВИДЕО)

news
Advertisement

Атлетиката можеби е најстара од сите спортови, но и во неа ваква ситуација не се памети.
Алберто Нонино засекогаш си обезбеди место на врвот на листата „Најбизарни спортски несреќи“.

Advertisement

Ништо не предвидуваше дека една трка на 400 метри во десетобој на Светското јуниорско првенство ќе стане антологиска, но навистина ќе се раскажува уште долго.

Имено, на Нонино наводно му се скинале шорцевите сред трка, па во еден момент морал да забави со трчањето. Имено, во страв дека неговиот полов орган ќе се види на телевизиите ширум светот, тој ја заврши трката на претпоследното место, бидејќи цело време со раката мораше да го покрива меѓуножјето.
Очекувано, снимата од трката брзо стана хит.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.