НЕ ЗНАМ ДАЛИ ПУТИН ОД ТЕЛЕВИЗИЈА Е ИСТИОТ-Зеленски прашува „дали тој е жив, со кој треба да преговарам?“

news
Advertisement

Володомир Зеленски не знае дали оној Владимир Путин кој се појавува на телевизија е истиот, дали тој е жив и со кого тој треба да преговара. Вака изјави украинскиот претседател во видеобраќање на Светскиот економски форум во Давос.

Advertisement

– Не сум сигурен дека претседателот на Русија, кој понекогаш сеt појавува на телевизија, е тој. Не сум целосно сигурен дека тој е жив и дека тој носи одлуки, односно кој одлучува таму. Какви луѓе се тие? Немам такви информации – рече Зеленски и додаде:

– Не разбирам баш како можете да им ветите едно нешто на европските лидери, а следниот ден да започнете целосна инвазија на земјата. Не ми е јасно со кого си имаме работа. Кога велиме „мировни преговори“, јас не разбирам со кого треба да преговараме.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.