СДСМ: Ново покачување на пензиите од 6,8 отсто за сите 330.000 пензионери

news
Advertisement

Грижата за граѓаните и политиките на Владата предводена од СДСМ доведоа до рекордно зголемување на пензиите.

Advertisement

Околу 330.000 пензионери добија септемвриска пензија поголема за 6,8 отсто.

Во апсолутни бројки, просечната пензија е зголемена за 1.074 денари и денес таа изнесува 17.422 денари или близу 300 евра.

Ваквото рекордно зголемување на пензиите се должи на новата методологија што Владата ја договори заедно со здруженијата на пезнионерите во март оваа година.

СДСМ преку Владата и парламентарното мнозинство кои ги предводи, продолжува со вистинска грижа за сите категории граѓани.

СДСМ

Центар за комуникации со јавноста

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.