Секој трет возач вчера во Скопје казнет за брзо возење

news
Advertisement

Покрај за брзо возењем изречени се и 12 мерки за возење без возачка дозвола, девет санкции за вградени неатестирани фолии (затемнети стакла), три мерки за нерегистрирани возила, шест санкции за непочитување на првенство на минување, пет мерки за минување на затворен сигнал (црвено светло), како и казни за друг вид на сообраќајни прекршоци.

Advertisement

Сообраќајните контроли продолжуваат и во наредните денови, потсетуваат од МВР и апелираат до граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.