Трамп: Америка повеќе никој не ја почитува, ние сме народ кој стана шега

news
Advertisement

Светската заедница ја загуби почитта кон американскиот народ и Америка, изјави Доналд Трамп.
Добивај вести на вибер
Тој исто така изрази загриженост дека другите земји во светот повеќе не го почитуваат и не го слушаат Вашингтон.
САД станаа земја од третиот свет на многу начини, рече Трамп.

Advertisement

–Ние сме по многу нешта земја од третиот свет. Ние сме земја чија економија паѓа, чии синџири на снабдување се нарушени, продавниците не се полни, чии пакети не стигнуваат до адреси и чиј образовен систем е на дното на секоја листа – цитира ТАС С.
Како што претходно изјави рускиот претседател Владимир Путин, специјалната воена операција во Украина го означи почетокот на колапсот на американскиот светски поредок и транзицијата кон вистински мултиполарен свет, кој не се заснова на либералниот глобалистички егоцентризам на САД, туку на вистинскиот суверенитет на народот.

Претходно, руското Министерство за надворешни работи ги повика САД да се воздржат од акции кои ја поткопуваат регионалната стабилност и меѓународната безбедност и да ја признаат реалноста дека нема место за американската хегемонија.
–Неуспешната економија, проблемите со храната и лошото образование ги направија САД земја од Третиот свет – изјави поранешниот американски претседател Доналд Трамп.

Според Трамп, главниот проблем на САД е губењето на авторитетот во светската заедница.
– Можеби најважно, ние сме земја која повеќе не ја почитуваат и слушаат во светот. Ние сме народ кој стана шега – заклучи Трамп,пренесе Новости.рс.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.