Пресврт во сторијата која ја потресе Македонија: Сѐ е измама – среќа што не бев тој момент таму, инаку сега во притвор ќе бев

news
Advertisement

Хуманитарецот Александар Георгиевски или познат како Бате Аце од Штип вечерва се огласи на социјалните мрежи, но и на медиумите дека ја прекинува хуманитарната акција за фамилијата во кратовско Секу.

Advertisement

Во изјава за Мнет тв тој вели дека мајсторите биле пцуени и навредувани од таткото кој постојано бил алкохолизиран. Притоа вели дека мајката е недомаќинка и мрзлива, а најсериозни обвинувања имаше за девојчето Кети.

За неавели дека се што кажала пред камери излажала и дека откако се снимила емисијата и дошла помош таа не оди на училиште. Притоа цело време седи на телефонот, јаде во кревет и фрла каде ќе и падне и притоа физички го малтретира братчето со аутизам.

„Се што кажав вечерва стојам позади тоа, среќа што тој момент кога пцуел не бев таму, туку заминав да купам материјал за мајсторите. Да сум бил таму и да сум слушнал тоа што кажал сигурно ќе реагирав и сега ќе бев во притвор“ кажа Бате Аце за Мнет.

https://www.facebook.com/share/v/76s92DN52mNtniss/?mibextid=jmPrMh

Сторијата за семејството можете да ја погледнете веднаш подоле:

Извор. https://libertas.mk/presvrt-vo-stori-ata-ko-a-a-potrese-makedoni-a-s-e-izmama-sre-a-shto-ne-bev-to-moment-tamu-inaku-sega-vo-pritvor-e-bev/

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.