Драма со изградба на објект во Чаир, еднаш работата запрена бидејќи немало дозвола, сега пак продолжиле

news
Advertisement

Продолжи работата на нов објект во Чари, чиј инвеститор се уште не е познат. Од општина Чари велат дека не дале дозвола за градба во тој дел и дека работите се стопирани. Но, ТВ21 отиде таму и ги виде работниците како работат додека првата платформа е веќе поставена.

Advertisement

„Се наоѓаме во близина на домот за стари лица во Чаир, а како што гледате овде зад мене почна да се гради зграда која нема одобрение за градба. Пред неколку недели жителите се пожалија дека ако објектот се изгради овде, ќе им го одземе воздухот . Прашавме во општина Чаир кој е инвеститор и дали има градежна дозвола, но од таму ни рекоа не само дека нема дозвола, туку и дека не се знае кој е инвеститор на оваа зграда.“, вели репортерката на ТВ21, Фазиле Халили.

ТВ21 повторно ја праша општина Чаир дали е најден инвеститорот и зошто се гради кога нема градежна дозвола. Од таму писмено се одговара накратко.

Извор: https://mk.tv21.tv/drama-so-izgradba-na-objekt-vo-chair-ednash-rabotata-zaprena-bidejki-nemalo-dozvola-sega-pak-prodolzhile/?fbclid=IwAR1atTHdfAdzDpsKntgfRJsNwEdeItrK4Os7SNbRQhQnK-daJrQjRzMvzYs

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.