ИКОНА ОД БУГАРИЈА ЗА СКОПСКАТА БОЛНИЦА „СВЕТИ НАУМ ОХРИДСКИ“ Знак на благодарност за лекувањето на повредениот навивач на Левски

news
Advertisement

Бугарскиот амбасадор во Македонија, Ангел Ангелов изрази благодарност до лекарскиот тим за укажаната помош на навивач на Левски Драгомир Андонов кој настарад навивачката пресметка пред фудбалскиот натпревар меѓу Левски и Шкупи во Скопје.

Advertisement

Бугарскиот амбасадор во Македонија, Ангел Ангелов на раководството на Универзитетската клиника по хируршки болести „Св. Наум Охридски“ во Скопје му врачи икона и благодарница. Во име на министерка за надворешни работи на Бугарија, Марија Габриел, Ангелов изрази благодарност до лекарскиот тим за укажаната помош на навивач на Левски Драгомир Андонов кој настарад навивачката пресметка пред фудбалскиот натпревар меѓу Левски и Шкупи во Скопје.

Иконата „Исус Христос Пантократор“ е копија на иконата од Рилскиот манастир и е прва икона осветена од православните цркви во Бугарија и Македонија.

Извор: https://plusinfo.mk/ikona-od-bugari-a-za-skopskata-bolnica-sveti-naum-ohridski-znak-na-blagodarnost-za-lekuva-eto-na-povredeniot-navivach-na-levski/

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.