СЗО: Неизбежно ќе се појави нова пандемија, не е прашање дали ќе се случи, туку кога

news
Advertisement

Според генералниот директор на Светската здравствена организација (СЗО) Тедрос Аданом Гебрејесус, неизбежно е да се појави следната голема пандемија.

Advertisement

Неизбежно Ќе Се Појави Нова Пандемија Во Иднина И Меѓународната Заедница Треба Да Се Подготви Да Одговори На Таа Закана. Не Е Прашање Дали Ќе Се Случи, Туку Кога, И Не Можеме Да Си Дозволиме Да Ги Повториме Грешките Од Минатото. Е Причината Зошто Земјите-Членки На СЗО Преговараат За Нов Договор За Пандемија И Измени На Меѓународните Здравствени Регулативи За Зајакнување На Правната Рамка За Глобален Одговор На Пандемии, Рече Генералниот Директор На Светската Здравствена Организација (СЗО) Тедрос Аданом Гебрејесус На Крајот На Октомври.

The next pandemic is not a question of if, but of when. And we cannot afford to repeat the mistakes of the past.

That is why @WHO’s Member States are negotiating a new #PandemicAccord and amendments to the International Health Regulations, to strengthen the legal framework for… pic.twitter.com/reyc9X485c

— Tedros Adhanom Ghebreyesus (@DrTedros) October 26, 2023

Republika.mk – содржините, графичките и техничките решенија се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови е казниво со закон. Дозволено е делумно превземање на авторски содржини (текст и фотографии) со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.

ИЗВОР: https://zoom.mk/%D1%81%D0%B7%D0%BE-%D0%BD%D0%B5%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%B5%D0%B6%D0%BD%D0%BE-%D1%9C%D0%B5-%D1%81%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D1%98%D0%B0%D0%B2%D0%B8-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B5%D0%BC/

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.