Што се случува со истрагата за убиствата на Вања и Панче? Една работа ги збуни сите

news
Advertisement

Никакви нови детали не се споделуваат од Обвинителството околу истрагата за убиствата на 14-годишната Вања Ѓорчевска и 74-годишниот Панче Жежовски.

Advertisement

„Скопје1“ дознава дека истражната институција се уште го нема добиено ниту обдукциониот наод за убиената Вања, а оттаму ниту ја потврдуваат, ниту ја демантираат оваа информација.

За обдукцијата, досега кажаа само дека не станувало збор за обична обдукција, туку за специфична која треба да даде бројни одговори.

Во меѓувреме, осомничените пет лица се во притвор, а првоосомничениот Љупчо Палевски се чека да биде екстрадиран од Турција.

Адвокатот Јанаки Митровски, во телевизиско гостување рече дека изјавите на осомничените за убиството на Вања Ѓорчевска и на Панче Жежовски треба да се земат со резерва.

„Се’ што се кажува од страна на осомничените треба да се зема со резерва. Во ОЈО Скопје не се наивни, ова го знаат и секако дека бараат материјални докази“, кажа тој.

Извор. https://mastilo.mk/2023/12/18/sto-se-slucuva-so-istragata-za-ubistvata-na-vanja-i-pance/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=sto-se-slucuva-so-istragata-za-ubistvata-na-vanja-i-pance

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.