Kjo është koha më e mirë për të mbushur makinën me karburant

news
Advertisement

Ka sekrete të vogla që ne i shpërfillim dhe që mund të na shpëtojnë makinën dhe xhepin tonë. Me siguri keni lexuar artikuj se kur është koha më e mirë për të shijuar një vakt, për të bërë stërvitje, për të ecur apo për të notuar. Por a keni lexuar ndonjëherë ndonjë gjë se kur është koha më e mirë për të mbushur gazin?

Advertisement

Ka sekrete që nuk duhet të injoroni në lidhje me rezervuarin e karburantit të makinës suaj. Sekretet që mund t’ju kursejnë gazin dhe të kursejnë xhepin tuaj.
–Mbushni gaz kur matësi i gazit është afërsisht në gjysmë të rrugës. Sa më shumë karburant të keni në rezervuar, aq më pak ajër ka në hapësirën e tij të disponueshme. Benzina avullon më shpejt nga sa mund ta imagjinoni.

-Mos mbushni me benzinë ​​nëse stacioni i karburantit është furnizuar më parë nga cisterna. Ka shumë të ngjarë që karburanti të jetë përzier.
-Në pranverë dhe verë e mbushim makinën me benzinë ​​herët në mëngjes, sepse temperatura e tokës është e ulët. Në të gjitha pikat e karburantit, rezervuarët janë nën tokë Pra, sa më e ftohtë të jetë toka, aq më e lartë është dendësia e karburantit. Nëse mbushni pasdite ose në mbrëmje, litri juaj nuk do të jetë saktësisht një litër. -Kur e mbushni vetë në një pikë karburanti me vetë-shërbim, mos e vendosni pompën me shpejtësi të lartë./abcnews.al

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.