SKANDALOZE\ Gazeta maqedonase bën thirrje për ndalimin e tifo grupit “Ballistët”!

news
Advertisement

Në një shkrim autorial me titull:
“Ballistët bashkëpunuan me fashistët” – ndryshimet në ligj do të vlejnë edhe për “ballistët” e Tetovës?” Sloboden Pecat bën thirrje per anulimin e ballistëve duke ju referuar ndryshimeve ligjore për OJQ -të duke shtuar se “Muajin e kaluar, me mbështetjen e qeverisë dhe opozitës,

Advertisement

Kuvendi miratoi ndryshimet në Ligjin për shoqatat dhe fondacionet , të cilat pengojnë hapjen e shoqatave që lavdërojnë nazizmin dhe fashizmin.

Ishte një përgjigje ndaj shoqatave të sapohapura me klubet kulturore të bullgarëve në vend. Po “Balistët”, tifozeria e Tetovës që këtë javë festoi 30 vjetorin e ekzistencës?

A do të vlejnë ndryshimet ligjore edhe për ta, nëse dihet kush janë ballistët historikë – tradhtarët e brendshëm dhe shërbëtorët fashistë që pushtuan gjysmën e Maqedonisë në Lu ftën e Dytë Botërore?”

Më tej në po të njejtin tekst gazeta i referohet nje publikimi ne FB të një arkitekti nga Tetova, Boshko Vidoeski , i cili vë në dukje se grupi i tifozëve, i cili ka përdorur publikisht emrin profashist për dekada, madje mbajti një festë këtë fundjavë në Qendrën e Kulturës së qytetit, e cila mban emrin e heroit kombëtar. Iljo Anteski-Smok , dhe pikërisht atë Ballistët në vitin 1943 e dënuan me vd ekje dhe e ekzekutuan në burgun e Tiranës, së bashku me pesë partizanë dhe komunistë të tjerë maqedonas.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.