Казнети голем број возачи на територија на СВР Штип, еве какви прекршоци направиле

news
Advertisement

На 15.01.2023 на подрачјето на СВР Штип полициски службеници спроведоа акциска контрола на возачи кои управуваат возила со брзина поголема од пропишаната.

Advertisement

За време на контролата биле констатирани 38 прекршоци, од кои 22 надвор од населено место и 16 надвор во населено место. На сите возачи им биле изречени соодветни санкции.

Санкционирани биле и 17 други видови на прекршоци, од кои 5 за управување возило без возачка дозвола, 1 за нерегистрирано возило, 5 за управување возило под дејство на алкохол, 1 за некористење сигурносен појас, 1 за непрописно вградени заштитни фолии и 4 за непрописно паркирање.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.