Edhe një parti shqiptare i bashkohet nismës për rrëzimin e Qeverisë së Abazoviqit

news
Advertisement

Si duket nuk do ta ketë gjatë Qeveria e udhëhequr nga Dritan Abazoviq, shqiptari që drejton partinë multietnike URA. Tridhjetë e gjashtë deputetë nga Partia Demokratike e Socialistëve (DPS), Partia Socialdemokrate (SDP), Partia Liberale (LP), Socialdemokratët (SD) dhe Bashkimi Demokratik i Shqiptarëve (DUA) paraqitën në procedurë parlamentare një mocion mosbesimi. në Qeverinë e 43-të të Malit të Zi. Siç thuhet në deklaratën e përbashkët të klubeve të deputetëve, arsyeja e paraqitjes së propozimit është mungesa e rezultateve të Qeverisë në drejtim të zbatimit të atyre prioriteteve që u përcaktuan gjatë zgjedhjes së saj.

Advertisement

Sipas tyre Qeveria ka dështuar në politikat që kanë të bëjnë me reformën në sistemin gjyqësor. forcimi i sistemit të shtetit ligjor, intensifikimi i procesit të integrimit evropian, konsolidimi i politikës ekonomike në vend dhe riorganizimi i sistemit të kujdesit shëndetësor në kushtet e pandemisë në vazhdim. Iniciativa për rrëzimin e Abazoviqit erdhi pasi nënshkroi marrëveshje themelore me Kishën Ortodokse Serbe.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.