По улици газат армии и криминалци: Бразил со необична одлуката – луѓето ја зедоа правдата во свои раце (Видео)

news
Advertisement

И ако ова е точно, зарем не е премногу
Бразилската влада со необична одлука за 21 век, пишуваат светските медиум
Бразилската влада им дозволи на граѓаните да ги убиваат неконтролираните криминални возачи на мотоцикли кои со години ги тероризираат бразилските заедници, со цел да се стави крај на растечката закана, според неколку извори на интернет медиумите.

Advertisement

Секој во Бразил ќе биде ослободен ако уби е ара мија мотоциклист, стои во светските написи на медиумите.
На снимките објавени на социјалните мрежи се гледа како граѓани на улиците на Бразил со своите автомобили удираат криминааци со мотоцикли.
Криминалните возачи на мотоцикли ги користат овие превозни средства за да ограбат луѓе, а потоа да забрзаат за да не бидат уапсе ни од полицијата.
некои луѓе го поддржаа движењето на Владата кон намалувањето на криминалот во Бразил.

Реагирајќи на оваа приказна Башир Ансари напиша „Ве молиме споделете го изворот на оваа вест.
Според мое мислење, невозможно е да се дозволи убивање на луѓе директно од жртвата при каков било прекршок дури и во која било банана-држава. Ве молиме проверете повторно, можеби има недоразбирање“.
Видео ОВДЕ

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.