Монструмот од Прага пред една недела убил двомесечно девојче и нејзиниот татко! Се обидел да активира и бомба…

news
Advertisement

Убиецот од Прага, кој во масакрот на Филозофскиот факултет уби 10 луѓе и рани најмалку 24, пред крвавиот поход го убил својот татко дома.

Advertisement

Според полициски извор, убиецот бил Чех, студент по историја со психички проблеми. Тој, наводно, го убил својот татко дома, а потоа таму поставил рачно изработена бомба, што не успеало.

Потоа отишол на факултет со пиштол во рака. Според достапните слики и видеа, најверојатно се работи за автоматска пушка.

Да потсетиме, по злосторството, убиецот се самоуби пукајќи во себе, а потоа паѓајќи од зградата.

Убиецот е елиминиран! Целата зграда моментално е во процес на евакуација и има неколку десетици мртви и ранети“, соопшти полицијата во врска со пукањето на Филозофскиот факултет на Универзитетот Карл.

Според локалните медиуми , напаѓачот паднал од зградата и починал, а пред тоа се застрелал, според непотврдени информации на сведоци.

Учениците споделуваат информации на Интернет дека луѓето се затворени во училниците или библиотеката и дека се евакуираат и ученици од околните згради во центарот на Прага .

Извор. https://4news.mk/ubietsot-od-praga-prvo-go-ubil-tatkoto-pa-zapochnal-krvav-pohod-se-obidel-da-aktivira-i-bomba/?fbclid=IwAR2ayWMTfpcYFxCzFZNjaCUE0TIvulHQq36lVQmTiNzc6chbKnLFu-FPte4

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.